FAQ

Wat is een escape room?

Een escape room is een spel waarbij je in een kamer wordt opgesloten. Het doel van het spel is om te ontsnappen uit die kamer door het oplossen van puzzels, raadsels, moeilijke sommen en sloten. Je krijgt hiervoor exact 60 minuten de tijd. Het spel is uitdagend, omdat maar een klein deel van alle groepen zonder hulp kan ontsnappen.

Voor wie is de escape experience?

De Escape Rooms zijn voor iedereen die van interactieve puzzels en uitdagingen houdt. Vind de speld in de hooiberg en los het probleem op met als doel de kamer als kampioen te verlaten. Bij personen onder de 18 jaar dient er een volwassene mee te gaan tijdens het spel.

Waarom een escape experience?

Beleef een leuk, spannend en memorabel spel samen met vrienden, collega’s of familie. De spellen zijn uitdagend en geven tijdens het spel steeds weer een overwinningsmoment. Alleen door middel van samenwerken, overleg en communicatie zal jou team als winnaar naar buiten komen.

Wat is de minimale leeftijd?

Bij personen onder de 18 jaar dient er een volwassen mee te gaan tijdens het spel.

Hoe lang duurt het spel?

U heeft 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Als dat niet binnen 60 minuten lukt, dan komen wij u uit de escape room halen.

Met hoeveel mensen kan ik een escape room spelen?

Een team bestaat uit minimaal 2 personen en maximaal 6 personen. Vanwege veiligheidsoverwegingen worden er niet meer dan zes personen toegestaan in onze escape rooms.

Mogen wij ook met 7 of meer personen in één escape room?

Nee, dat mag niet. Ons personeel laat maximaal 6 personen toe in één escape room. U zult dan een tweede escape room moeten reserveren. Wij maken hierin geen uitzonderingen.

Zijn er momenten in het spel waarvan ik kan schrikken?

De escape rooms zijn niet ingericht om u bang te maken. Wél kunnen onze escape rooms enkele schrikeffecten in het spel hebben. Ons personeel kan u hier persoonlijk meer informatie over geven.

Worden we geholpen in het spel?

In de escape rooms zijn camera’s aanwezig. Zo kunnen de spelleiders u helpen als dat nodig is. Dit zal verder uitgelegd worden tijdens de speluitleg.

Kan ik in de buurt parkeren en wat kost het?

U kunt op het bedrijventerrein parkeren. Let wel op; dit is een openbaar parkeerterrein. Wanneer er een evenement is in de Kromhouthal, kan het dus zijn dat er weinig tot geen plekken beschikbaar zijn. U zult dan in de nabije omgeving, buiten de slagbomen van het terrein, moeten parkeren. Parkeren binnen de slagbomen is de eerste anderhalf uur gratis. Na de eerste anderhalf uur is het 1,50 Euro per uur. Buiten de slagbomen betaalt u vanaf het eerste uur 1,30 Euro per uur.

Kunnen we ook bij jullie eten of drinken?

Onze bar is altijd geopend en ons personeel staat klaar voor een drankje of bittergarnituur. Wanneer u uitgebreid wilt dineren, dan zult u dit voorafgaand aan het evenement bij ons moeten reserveren.

Mag ik escapen ondanks dat ik alcohol gedronken heb?

Natuurlijk kunt u de escape room in met enkele alcoholische drankjes op. Echter, mag ons personeel u weigeren de escape room te betreden wanneer zij de indruk krijgen dat u dronken bent. De techniek en decoratie van onze escape rooms kan stuk, dus kunnen wij ons geen remming loze spelers veroorloven. Terugbetaling is in deze situatie niet mogelijk.

Hoe kan ik betalen?

U kunt op de locatie betalen met pin of contant. Bij betaling op factuur worden 15,- euro administratiekosten in rekening gebracht.

Hoe lang van te voren moet ik aanwezig zijn?

Wij vragen u minimaal 20 minuten voor aanvang van het spel aanwezig te zijn voor o.a. speluitleg, het klaarmaken voor de escape experience en eventueel een drankje in de lounge.

Zijn er ook kluisjes aanwezig?

Per team / escape room is er één kluisje beschikbaar om alle waardevolle items veilig op te bergen. In onze escaperooms zijn telefoons, smartwatches, zaklampen, fototoestellen, gereedschap, laptops, e.d. niet toegestaan. Deze items moeten daarom ook in de kluis.

Waar kan ik de team foto’s vinden?

De foto’s die na afloop zijn genomen kunt u terug vinden op onze Facebookpagina Escape Factory.

Is het mogelijk een kinderfeestje te geven bij Escape Factory?

Het is mogelijk om met kinderen een escape room te spelen. Er moet altijd een volwassen persoon mee de escape room in. Onze escape rooms zijn Engelstalig, op verzoek kunnen de hints in het Nederlands worden weergeven. Voor kinderen raden wij Wild Joe aan. Indien van tevoren aangegeven, kunnen kinderfeestjes kunnen worden afgesloten met een patatje,  snack en limonade.

Kan ik met de rolstoel meedoen aan het spel?

2 van onze kamers zijn goed te spelen met rolstoel mits deze niet breder is dan 75 cm. In alle kamers is de mogelijkheid om te zitten. In Escape Factory bevindt zich een lift en een invalidentoilet.

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden?

Onze annuleringsvoorwaarden kunt u vinden in het volgende PDF document: klik hier

Volg ons